Aktiviteter

Norabygens egen hemsida kan du hitta information om sevärdheter och service i närområdet.
hogakusten.com kan du hitta informatiom om allt du behöver veta om Höga kusten!

Guidad vandring – två havsvikar och en bergstopp!
Vandring halvdagstur 4-5 timmar
Kustvandrarna erbjuder dig vandring med guide, som är er vägvisare för ännu mera upplevelse i Höga kusten. Karin Carnby är guide och berättar utifrån det våra sinnen fångar på vår vandringstur tillsammans. Vi vandrar på stigar, vägar, sand och klipphällar. Svårighetsgraden är medel. Det krävs ork att gå några timmar samt kunna göra kliv upp och ned på stenhällar. Men som Karin själv säger, jag kan anpassas turen utifrån gruppens önskemål. Medtag ryggsäck med regnkläder och fika. Vattenflaska är viktig. Det är alltid skönt att hitta en medhavd frukt, en smörgås eller annat du föredrar när vi vandrat några timmar.
Kostnad: Gäller en – tio personer, 2000 kronor plus moms 6 % (120 kr). Tillkommer eventuell kostnad för transport från- till GaviksTorpet. Tala med GaviksTorpets värd för eventuell ök.

Övriga om utflykter i närområdet kring Gavik
Fyra cyklar och hjälmar finns att hyra på GaviksTorpet. Ta en cykeltur till Träffpunkten i Nora eller till ett utflyktsmål.

Kanadensare eller roddbåt
Kanadensare finns att hyra om du vill paddla i Gaviksfjärden. En roddbåt finns nere vid stranden om du vill komma ut i havsviken. Flytvästar finns att låna.

Njut av en båttur i Gaviksfjärden.

Spel
Stunder med regnväder eller yrsnö som ryker under vintertid, avkoppling tillsammans är även det man kan njuta av på GavksTorpet. Det kan det vara skönt att dröja en stund och vänta medan skyarna skingrar sig. Låna ett sällskapsspel och dröj dig kvar över en kaffe med nybakat bröd medan dina våta kläder torkar.

Service – Träffpunkten i Torrom
Här finns ICA Strömmen (butik, postservice och utlämningsställe för både Apoteket och Systembolaget), Nora kyrka, Noramacken och diverse bussförbindelser.

Höga kusten-båtarna
Information om skärgårdstrafik i Höga kusten finns här.

Vandring
Vandra från GaviksTorpet längs Erik Daniels-leden. Läs om den unika man som levde i trakten och byggde egna övernattningskojor vidsträckt i Norabygden. Karta finns på GaviksTorpet.

Höga kusten-leden passerar genom Gavik. Leden sträcker sig i 12 etapper genom världsarvet Höga kusten och erbjuder fantastiska naturupplevelser.

Njut av vackra naturupplevelser.

Vinteraktiviteter
Information om skidåkning, skridskoåkning och övriga eventuella vinteraktiviteter i områden i Höga kusten kan lämnas av GaviksTorpet.

Utflyktsmål

Honungsbutik och café
I Torrom finns honung från Höga kusten! Både butik och café.
Öppettider se hemsidan.

Mannaminne
Ett unikt museum och restaurang med skapelser och berättelser från när och fjärran, skapat av Anders Åberg.
Öppettider se hemsida.

Rabarbercafé
Östanö skafferi har gårdsbutik och café.
Öppettider se hemsida.

Skuleberget och Friluftsbyn
Här finns mängder av aktiviteter som vandring, paddling och många förslag på utflyktsmål.

Utsikt Höga kusten (Lill-Gälingsberget, Gallsäter)
Utsiktsberg att nå med bil eller promenad, ett utflyksmål ca. 1 mil från Gavik. Se gärna Kramfors kommuns information om utsiktspunkter m.m.

Bilmuseum i Härnösand
Passa på att besöka Sveriges största bilmuseum.

Världsarvsbussen
Ta bussen runt i världsarvet i sommar!