Aktiviteter

Norabygdens egen hemsida kan du hitta information om sevärdheter och service i närområdet. På hogakusten.com kan du hitta information om allt du behöver veta om Höga kusten.

Utflykter i närområdet

Cykling
Fyra cyklar och hjälmar finns att hyra på GaviksTorpet. Ta en cykeltur till Träffpunkten i Nora eller till ett utflyktsmål.

Kanadensare eller roddbåt
Kanadensare finns att hyra om du vill paddla i Gaviksfjärden. En roddbåt finns nere vid stranden om du vill komma ut i havsviken. Flytvästar finns att låna.

Njut av en båttur i Gaviksfjärden.

Spel
Stunder med regnväder eller yrsnö som ryker under vintertid, avkoppling tillsammans är även det man kan njuta av på GavksTorpet. Det kan det vara skönt att dröja en stund och vänta medan skyarna skingrar sig. Låna ett sällskapsspel och dröj dig kvar över en kaffe med nybakat bröd medan dina våta kläder torkar.

Service – Träffpunkten i Torrom
Här finns ICA Strömmen (butik, postservice och utlämningsställe för både Apoteket och Systembolaget), Nora kyrka, Noramacken och diverse bussförbindelser.

Höga kusten-båtarna
Information om skärgårdstrafik i Höga kusten finns här.

Vandring
Vandra från GaviksTorpet längs Erik Daniels-leden. Läs om den unika man som levde i trakten och byggde egna övernattningskojor vidsträckt i Norabygden. Karta finns på GaviksTorpet.

Höga kusten-leden passerar genom Gavik. Leden sträcker sig i 12 etapper genom världsarvet Höga kusten och erbjuder fantastiska naturupplevelser.

Njut av vackra naturupplevelser.

Vinteraktiviteter
Information om skidåkning, skridskoåkning och övriga eventuella vinteraktiviteter i områden i Höga kusten kan lämnas av GaviksTorpet.

Utflyktsmål

Honungsbutik och café
I Torrom finns honung från Höga kusten! Både butik och café.
Öppettider se hemsidan.

Mannaminne
Ett unikt museum och restaurang med skapelser och berättelser från när och fjärran, skapat av Anders Åberg.
Öppettider se hemsida.

Rabarbercafé
Östanö skafferi har gårdsbutik och café.
Öppettider se hemsida.

Skuleberget och Friluftsbyn
Här finns mängder av aktiviteter som vandring, paddling och många förslag på utflyktsmål.

Bilmuseum i Härnösand
Passa på att besöka Sveriges största bilmuseum.

Världsarvsbussen
Ta bussen runt i världsarvet i sommar!